Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 6,5 su bardağı sıcak su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • Tuz
  • 5-6 damla limon suyu

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçleri soğuk suda nişastasını arındırmak için yıkıyoruz. Daha sonra tereyağını tencerede eritip arpa şehriyeleri karavana kadar kavuruyoruz.
  2. Sonra pirinçlerimizide ekleyip kavurma sürecine devam ediyoruz. Pirinçlerimizide düzgünce kavurduktan sonra sıcak suyumuzu ekliyoruz.
  3. Tuzunu ve limonunuda ekledikten sonra altınını kısıp suyunu çekene kadar bekliyoruz. Suyunu da çektikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kremalı Pasta
Tiramisu
Bebek Mücver (Yumurtasız)
Çikolata Ganajlı Portakallı Üzümlü Puf Kek Tarifi
Çocukların Bayılarak Yediği ,Görüntüsü Şirin Mi Şirin Kirpi Kurabiye
Kruton Kıtır Ekmek
Hdabla | © 2025 |