Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 6,5 su bardağı sıcak su
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Tuz
- 5-6 damla limon suyu
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçleri soğuk suda nişastasını arındırmak için yıkıyoruz. Daha sonra tereyağını tencerede eritip arpa şehriyeleri karavana kadar kavuruyoruz.
- Sonra pirinçlerimizide ekleyip kavurma sürecine devam ediyoruz. Pirinçlerimizide düzgünce kavurduktan sonra sıcak suyumuzu ekliyoruz.
- Tuzunu ve limonunuda ekledikten sonra altınını kısıp suyunu çekene kadar bekliyoruz. Suyunu da çektikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










