Kruton Kıtır Ekmek

Kruton Kıtır Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet ekmek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber ve toz biber
  • 1 çay kaşığı yarısı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu ya da 2 diş sarımsak ezmesi
  • Tuz

Kruton Kıtır Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ekmekleri küp küp doğrayalım.
  2. Başka bir kapta baharatları ve zeytinyağını karıştıralım.
  3. Zeytinyağı oranı göz kararı ayarlayalım fazla olmamasına ihtimam gösterelim .
  4. Ekmekler ıslak kalmasın yeterlice elimizle karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  5. 180 derece fırında 15 dk fırınlayalım çıkardıktan sonra peçete serili tepsiye aktaralım soğumasını bekleyelim peçete fazla yağı çeksin.
  6. Soğuduktan sonra cam kavanoza koyarak 5- 6 gün dolapta saklayabilirsiniz.
  7. Krutonların çıtır çıtır kalması için bir kağıt havluyla kaplayın.
  8. Bir poşet kullanıyorsanız, kapatmadan evvel mümkün olduğunca fazla havayı çıkarın.
  9. Krutonları daha uzun vadeli saklamak için dondurabilirsiniz. Ben vakum makinesi kullanarak dondurucuya kaldırdım böylelikle kullanım müddeti daha uzun oldu.

Kruton Kıtır Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurt Çorbası
Izgara Tadında Fırın Kanat
Saray Sarması
Yoğurtlu Şehriye Çorbası
Diyet Kahvaltı
Tavuklu Bezelye
Hdabla | © 2025 |