Köfteli Patlıcan

Köfteli Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet patlıcan
  • 1 bardak sıvı yağ (kızartmak için)

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 dilim ekmek içi
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için;

  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 su bardağı su

Köfteli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ekmek içini ıslatın. Kenarlarını alıp, suyunu sıkın.
  2. Soğanları rendeleyin. Kıymanın içine soğan, ekmek içi, tuz ve karabiber atın. Güzelce yoğurun.
  3. Küçük yassı köfteler yapıp kenarda bekletin.
  4. Patlıcanları çizgili olarak soyun. Biraz tuzlu suda bekletin.
  5. Patlıcanları sıvı yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın.
  6. Patlıcanlar soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında kesin. (dilerseniz patlıcanları 3 parmak kalınlığında kesip sonra kızartın tercih sizin).
  7. Fırına güçlü yuvarlak bir kabın içine bir patlıcan, 1 köfte koyun.
  8. Bütün malzemeyi dizdikten sonra üzerini domates ve biber ile süsleyin.
  9. Bir kesim tuz gezdirin.
  10. Bir kaşık domates salçası 1 bardak su ile karıştırıp patlıcanların üzerine dökün.
  11. 200 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Köfteli Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gülüt Kek (Sivas İlimize Ait Muhteşem Bir Tat)
Kabak Çiçeği Dolması (Buzluk İçin)
Kuru Dolma
Soğuk Çorba Tarifi – Serinleten Yaz Lezzeti
Havuç Topları
Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta)
Hdabla | © 2025 |