Köfteli Patlıcan
Köfteli Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet patlıcan
- 1 bardak sıvı yağ (kızartmak için)
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 dilim ekmek içi
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
Sos için;
- 1 kaşık domates salçası
- 1 su bardağı su
Köfteli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ekmek içini ıslatın. Kenarlarını alıp, suyunu sıkın.
- Soğanları rendeleyin. Kıymanın içine soğan, ekmek içi, tuz ve karabiber atın. Güzelce yoğurun.
- Küçük yassı köfteler yapıp kenarda bekletin.
- Patlıcanları çizgili olarak soyun. Biraz tuzlu suda bekletin.
- Patlıcanları sıvı yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın.
- Patlıcanlar soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında kesin. (dilerseniz patlıcanları 3 parmak kalınlığında kesip sonra kızartın tercih sizin).
- Fırına güçlü yuvarlak bir kabın içine bir patlıcan, 1 köfte koyun.
- Bütün malzemeyi dizdikten sonra üzerini domates ve biber ile süsleyin.
- Bir kesim tuz gezdirin.
- Bir kaşık domates salçası 1 bardak su ile karıştırıp patlıcanların üzerine dökün.
- 200 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Köfteli Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













