Kuru Dolma

Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru patlıcan
  • 1 paket kuru biber

İçi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı bulgur (dilerseniz pirinç kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, pulbiber, nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şu kaynatalım ve kuru patlıcan biberleri hasayalım. Geniş bir tencerede patlıcan ve biberlerimizi haşladım ymuşayana kadar. Yumuşadıktan sonra kevgirle süzgece aldım.
  2. Sonrasında içini hazırlamaya başladım soğanı küçük küçük doğradım sarımsağı rendeledim kıymayı bulguru ekledim salçayı ekledim. En son baharatını tuzunu ekledim ve sıvı yağ ekledim elimle karıştırmaya başladım.
  3. İyice karıştırdıktan sonra patlıcan ve biberleri doldurmaya başladım. Doldurduğum dolmaları tencereye dizdim.
  4. Üstünü geçecek kadar sıcak şu ekledim pişmeye bıraktım. Ağır ateşte 40 dk da pisti. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun😊

Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Patates
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etimekli Mükemmel Fit Meyveli Pasta
El Açması Gözleme
Tekirdağ Köftesi
Kemalpaşa Peynir Tatlısı
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı)
Kalp Pasta (Mini Ölçü) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |