İrmiksiz Şekerpare

İrmiksiz Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta(birinin sarısı dışına sürülecek)
  • 2 5-3 su bardağı kadar un (kulak göğsü kıvamına gelene kadar ekleyebilirsiniz)

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

İrmiksiz Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ,şeker ve suyu koyup şeker eriyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  2. Kaynayan şerbete limon sıkıp 6 dakika daha kaynatıyoruz.
  3. Şerbeti soğuması için bir köşeye alıp hamurumuzu yapmaya başlıyoruz.
  4. Bunun için kaba tereyağ ve sıvı yağ eklendikten sonra sırasıyla yumurta,pudra şekeri,kabartma tozu,vanilya eklenir un ise yavaş yavaş denetimli bir halde eklenmeye devam edilir hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp biçimimizi veriyoruz.
  5. Çatalla üstünü çizip tüm hamuru bu biçimde tamamlıyoruz .
  6. Son olarak yumurtayı sürüp 180 derecelik (fansız ayarda) fırında pişiriyoruz birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ılıyan şerbetimizi döküp üzerini kapatıp 2-3 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

İrmiksiz Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte Mardin-Urfa
Sade Poğaça Tarifi
Mini Pişiler
İmparator Kahvesi (Bayram Harmanı)
Kayseri Yağlaması
Çilekli Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |