Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet kabukları soyulmuş domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
  • Tuz karabiber
  • Sıcak su

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye sıvı yağımızı alıyoruz.
  2. Üzerine ayıklayıp ikiye böldüğümüz taze fasulyemizi ekleyerek kavuruyoruz.
  3. Kavrulan fasulyemizin üstüne yemeklik doğradığımız kuru soğanımızı küçük doğradığımız sarımsakları ve küp halinde doğradığımız domateslerimizi ek ediyoruz. Kavuruyoruz.
  4. Diğer tarafta sos kabında 1’5 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı domates salçası tuz ve karabiberden oluşan sosumuzu hazırlıyoruz.
  5. Hazırladığımız sosumuzu yemeğimize ekliyoruz. Ve tenceremizin kapağı kapalı olacak biçimde pişmeye bırakıyoruz.
  6. Yemeğimizi zeytinyağlı olduğu için ılık servis ediyoruz. Afiyetler olsun🤗.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuymak
Lava Tavada Tavuk Haşlama
Muzlu Tarçınlı Bebek Pankek
Puf Poğaça
Kornişon Turşu Mezesi
Mısır Gevrekli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |