Dometes Çorbası
Dometes Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr domates konservesi
- 2 bardak su (varsa 1 bardak et suyu)
- 1 yemek kaşığı un
- 30 gr tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 yemek domates salçası
- Karabiber
- Tuz
- İsteğe bağlı fesleğen
Dometes Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize kısık ateşte tereyağımızı atalım, eriyen tereyağımızın üstüne unumuzu ekleyip karıştıralım.
- Unumuz eridikten sonra salçamızı ekleyelim ve hafif su da ekleyerek karıştıralım ben et suyu kullandım.
- Sonrasında salçamızda harmanlanınca üzerine suyumuzu ve tuz,karabiberimizi ekleyerek karıştıralım.
- Biraz kaynadıktan sonra dometesimizi ekleyelim, biraz bekledikten sonra blenderdan geçirelim.
- Çorbamız bir kaç dakika kaynayınca sütümüzü ek edelim.
- İsteğe bağlı kaşarla da servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Dometes Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












