Dometes Çorbası

Dometes Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr domates konservesi
  • 2 bardak su (varsa 1 bardak et suyu)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 30 gr tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 yemek domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • İsteğe bağlı fesleğen

Dometes Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize kısık ateşte tereyağımızı atalım, eriyen tereyağımızın üstüne unumuzu ekleyip karıştıralım.
  2. Unumuz eridikten sonra salçamızı ekleyelim ve hafif su da ekleyerek karıştıralım ben et suyu kullandım.
  3. Sonrasında salçamızda harmanlanınca üzerine suyumuzu ve tuz,karabiberimizi ekleyerek karıştıralım.
  4. Biraz kaynadıktan sonra dometesimizi ekleyelim, biraz bekledikten sonra blenderdan geçirelim.
  5. Çorbamız bir kaç dakika kaynayınca sütümüzü ek edelim.
  6. İsteğe bağlı kaşarla da servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Dometes Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beşamel Soslu Fırın Makarna
Fırın Sütlaç
Kaşarlı Biber Kızartması
Fırında Soslu Köfte Patates
Yılbaşı Soframız
Çıtır Tavuk
Hdabla | © 2025 |