Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 adet orta uzunluk havuç ( rendelenmiş )
  • 1/2 (yarım) su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 -2,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, yumurta ve bütün sıvı gereçler uygunca karıştırılır ( şeker eriyene kadar).
  2. Rendelenmiş havuç ek edilir.
  3. Un ve kabartma tozu ek edilerek güzelce karıştırılır.
  4. En son ceviz ve tarçın da ek edilir ve karıştırılır.
  5. Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Çayı Menüsü
Çilekli Magnolia
Mercimek Köftesi
Kuymak (Muhlama)
Karnabaharı Sevdiren Tarif
Fıstıklı Cheesecake
Hdabla | © 2024 |