Haşhaşlı Çörek
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı toz şekeri
İç harcı için;
- 2 su bardağı haşhaş ezmesi
- 2 yemek kaşığı toz şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba ılık süt,kuru maya ve toz şekerini koyalım.
- 15 dakika mayanın biraz kabarmasını bekleyelim.
- Daha sonra öteki materyalleri koyalım. Unu denetimli bir halde koyalım.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra bir saat dillendirmeye bırakalım.
- İç harcı için haşhaş ezmesi sıvı yağ ve toz şekerini koyup yeterlice karıştıralım.
- Hamurumuzu 4 büyük kesime bölelim.
- Çok ince olmayacak halde açalım.
- Her yere haşhaş ezmesini sürelim sonra elimizle rulo biçimini verelim.
- Küçük küçük bölelim.
- Büyük bir tepsiye dizelim. Fırına vermeden 10 dakika daha mayalanması için bir kenara koyalım.
- Yumurta sarısında sürelim.
- 180 derecede denetimli bir formda pişirelim.Afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















