Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı toz şekeri

İç harcı için;

  • 2 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 2 yemek kaşığı toz şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba ılık süt,kuru maya ve toz şekerini koyalım.
  2. 15 dakika mayanın biraz kabarmasını bekleyelim.
  3. Daha sonra öteki materyalleri koyalım. Unu denetimli bir halde koyalım.
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra bir saat dillendirmeye bırakalım.
  5. İç harcı için haşhaş ezmesi sıvı yağ ve toz şekerini koyup yeterlice karıştıralım.
  6. Hamurumuzu 4 büyük kesime bölelim.
  7. Çok ince olmayacak halde açalım.
  8. Her yere haşhaş ezmesini sürelim sonra elimizle rulo biçimini verelim.
  9. Küçük küçük bölelim.
  10. Büyük bir tepsiye dizelim. Fırına vermeden 10 dakika daha mayalanması için bir kenara koyalım.
  11. Yumurta sarısında sürelim.
  12. 180 derecede denetimli bir formda pişirelim.Afiyet olsun.

Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedi Dili Pasta
Miss Gibi Kaşarlı Patates Mücver
Sütlaç (Tüm Önemli Püf Noktalarıyla!)
Ev Usulü San Sebastian
Pamuk Kek (Videolu)
Haşhaşlı Çörek
Hdabla | © 2025 |