Resimli 3 Katlı Mousse Pasta (Videolu)

Resimli 3 Katlı Mousse Pasta Tanımı İçin Malzemeler

En alt taban:

  • 1 kat hazır pandispanya kek

Islatmak için:

  • 1 çay bardağı süt

Mousse için:

  • 400ml krema
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 9 gram jelatin
  • 12 yemek kaşığı su
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 80 gr beyaz çikolata
  • 80 gram frambuazlı çikolata
  • 180 ml süt

Üzerine:

  • Yenilebilir kağıt

Resimli 3 Katlı Mousse Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle krema ve pudra şekerini krem şanti kıvamına gelene kadar güzelce çırpalım, akabinde bu karışımı 3 başka kaseye eşit halde bölüştürelim.
  2. Daha sonra 3 gram kadar jelatini 3 yemek kaşığı kadar suyla güzelce açalım, bir kenarda bekletelim.
  3. Ardından 60 ml sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ve sütlü çikolatamızı genişçe bir kabın içerisine alalım ve üzerine ısınan sütü dökelim bir spatula yardım eyle güzelce karıştırarak çikolatayı eritelim.
  4. Eriyen çikolatanın içerisine hazırladığımız jelatini ekleyelim ve güzelce karıştıralım akabinde ayırmış olduğumuz 3 farklı kremanın bir kasesine azar azar çikolatalı karışımın içerisine ekleyerek güzelce karıştıralım.
  5. Bu ortada kekimizi çember kalıbımızın içerisine alalım ve sütle ıslatalım hazırladığımız çikolatalı mouse’u üzerine dökelim ve dolaba kaldıralım yarım saat kadar soğumaya bırakalım.
  6. Biz de bu ortada 2 katını hazırlayalım ,2 katı için beyaz çikolatayı geniş bir kabın içerisine alalım ,yine 3 gram kadar jelatini 3 yemek kaşığı su ile ıslatıp açalım akabinde yeniden 60 ml sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ve beyaz çikolatanın üzerine dökerek çikolatamızı güzelce eritelim.
  7. Ardından içerisine jelatinimizi ekleyip karıştıralım ve son olarak tekrar ayırdığımız kremadan bir kasesine azar azar ekleyerek güzelce homojen bir kıvama gelene kadar karıştıralım ve dolapta soğuyan mouse’un üzerine 2 katımızı dökelim ve tekrar dolaba kaldıralım.
  8. Son katımız için tekrar 3 gram kadar jelatini 3 yemek kaşığı kadar suyla ıslatıp bir kenara alalım ,ardından 60 miligram kadar sütü yeniden kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ve bu sefer frambuazlı çikolatamızı genişçe bir kabın içerisine alalım ve ısınan sütü üzerine döküp çikolatalarımızı eritelim .
  9. Ardından içerisine çözdürdüğümüz jelatini ekleyip karıştıralım ve son olarak kalan kremalı karışımı çikolatanın içerisine dökerek homojen bir kıvama gelene kadar karıştıralım ve mouse pastamız dolaptan çıkartarak son katımızı dökelim.
  10. Bu formda hazırladıktan sonra 3-4 saat kadar dolapta soğumaya bırakalım, akabinde üzerine yenilebilir kağıt fotoğraf koydum sizler istediğiniz formda süsleme yapabilirsiniz afiyet olsun.

Resimli 3 Katlı Mousse Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekerpare
Yalancı Köfte
Kıymalı Beşamel Soslu Patlıcan
Tavada Pizza
Mini Kahvaltı
Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |