Kendi Sosunda Tek Tencere Makarna
Kendi Sosunda Tek Tencere Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk soğanın yarısı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates rendelenmiş
- 1 paket krema
- 6-7 kısım maydanoz
- 1 tatlı kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
- Kırmızı biber
- 1.5 su bardağı makarna
- 2 su bardağı sıcak su
Kendi Sosunda Tek Tencere Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayalım doğradığımız soğan ve sarımsağı rengi değişene kadar kavuralım.
- Soğan kavrulurken rendelediğimiz domatesi ve salçayı tencereye ekleyelim ve domatesler ölene kadar pişirelim. ( ben 1-2 yemek kaşığı sıcak su ile salçayı tencere içinde biraz yumuşattım).
- Domatesler düzgünce öldükten sonra kremasını ekleyip 1 dakika kadar pişirdikten sonra makarnaları ekleyip karıştıralım.
- Makarnalar 10 dk içinde pişmiş olacaktır ocağın altını kapatıp doğradığımız maydanozları ekleyip kapağı kapatalım bir mühlet buharda kalsın sonra tekrar bi karıştıralım ki maydanozlar da çok çiğ çiğ ağza gelmesin.
- Makarnanın her hali üzere bu hali de çok hoş oldu, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🌸.
Kendi Sosunda Tek Tencere Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












