Zeytinyağlı Midyat Bulgurlu Semizotu Yemeği

Zeytinyağlı Midyat Bulgurlu Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo semizotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil köy biber
  • 1 çay kaşığı tuz, toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı midyat bulguru
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı

Zeytinyağlı Midyat Bulgurlu Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Semizotu ayıklayalım iri doğrayalım, sirkeli suda bekletip, yıkayıp süzgüye alalım.
  2. Tencereye yağı koyalım, yemeklik doğranmış soğanı koyalım bir dk kavuralım.
  3. Çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ek edip karıştıralım, sonra tuz, baharat serpelim karıştıralım.
  4. Semizotu ek edip karıştıralım.
  5. İki üç dk kısık ateşte bu biçimde pişirelim.
  6. Sonra yıkadigimiz bulguru ek edip karıştıralım.
  7. Oda sıcaklığında suyunu dökelim karıştıralım.
  8. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
  9. Kısık ateşte denetim ederek 35-40 dk pişirelim afiyet olsun.

Zeytinyağlı Midyat Bulgurlu Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Bisküvi Topları
Kajun Baharatlı Elma Patates
Yeşil Mercimek Salatası
Evde Pratik Peynirli Pide Tarifi
Kırpık Börek ( Su Böreği Tadında Enfes Bir Lezzet)
Limon Tatlısı
Hdabla | © 2025 |