Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 5-6 kısım yeşil soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Yarım limon suyu

Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginar ve bezelyeyi limonlu suda haşlayın.
  2. Ayrı bir tencerede evvel zeytinyağı ile küçük ay formunda doğradığınız kuru soğanı kavurun, yeşil soğanları küçük doğrayıp ek edip birazda bu türlü kavurduktan sonra, bezelye, küp küp doğradığınız enginar, yıkayıp süzdüğünüz pirinç, tuz ve limon suyunu ekleyip 2 su bardağı kaynamış su ek edip ağzını kapatın ve pişmeye bırakın.
  3. Pilavınız piştikten sonra dereotunu ekleyip hafif hafif karıştırın ve ağzını kapatıp 10 dk kadar dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun😍.

Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Pasta
Tel Kadayıflı Muhallebi
Vişneli Brownie Tarifi (Brownie Tarifi )- Nasıl Yapılır ? (Videolu)
Kereviz Salatası (Süslü)
Balkabağı Mezesi
Limon Tatlısı
Hdabla | © 2025 |