Karışık Sebzesi İle Mor Karnabahar
Karışık Zerzevatı İle Mor Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük mor karnabahar
- Yarım karnabahar
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet küçük pırasa
- 1 avuç bebek ıspanak
- 5 adet mantar
- 1 beyaz hindiba
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Köri
- Paprika
- Biberiye
Karışık Zerzevatı İle Mor Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanak hariç tüm zerzevatları doğrayın.
- Tavanın içerisine zeytinyağı ekleyip soğanı ve sarımsağı soteleyin.
- Ardından biberi ekleyip sotelemeye devam edin.
- Sonra karnabaharları ve havuçu ekleyip pişirmeye devam edin.
- Bi mühlet sonra mantarları ekleyin.
- Sonra hindiba, ıspanak ve pırasayı ekleyip suyunu saldıktan sonra baharatları, zerzevat tozunu suyla karıştırıp ekleyin.
Hafif suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun😋.
Karışık Zerzevatı İle Mor Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













