Kolay Yapılan Kumpir
Kolay Yapılan Kumpir Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 tane büyük uzunluk patates
- Tereyağ
- 250 gram kaşar peyniri
- Garnitürlü makarna
- 400 gram sosis
- 300 gram siyah zeytin
- 300 gram yeşil zeytin
- 200 gram mısır
- Tuz
Not; gereçlerde gram artış gösterebilir patates sayısı boyutuna göre
Kolay Yapılan Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri güzelce yıkayıp kurulayalım, birinci evvel fırın kağıdına saralım sonra da aliminyum folyoya saralım.
- Fırını 180 dereceye ayarlayalım patatesleri yerleştirip üzerine tepsi kapatalım.
- 1 saat pişmesi için bırakalım.Not; ortada denetim edelim bazen patates geç pişebiliyor.
- Pişen patatesi bir kaba alalım bıçakla ortadan ayıralım, yarım tatlı kaşığı tereyağ kaşar ve tuz ek edip karıştıralım.
- Üzerine birinci evvel zeytinleri sonra makarnayı sosisi mısırı ek edelim, isteğe nazaran daha çok gereç ekleyebiliriz ketçap mayonezle servis edebiliriz afiyet olsun.
Kolay Yapılan Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










