Fırında Enfes Soğan Dolması
Fırında Enfes Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet kuru soğan
- 400 gr kıyma
- 1 su bardağından iki parmak eksik pirinç
- 1 su bardağından iki parmak eksik pilavlık bulgur
- 3 yemek kaşığı salça ( domates)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2,5 su bardağı su (ılık)
- 2 yemek kaşığı dolusu domates salçalı
- Bir çimdik tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Fırında Enfes Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları soyup yarısına kadar bıçak ile keselimve kaynayan suyun içine atıp 5-8 dakika haşlayalım. (eğer soğanın katmanları ince ise 4-7dakika haşlamanız kâfi. Soğanlar orta dereceli haşlanmalı yani ne çok ne az şayet çok haşlanırsa yırtılır şayet az haşlanırsa harcı koyduktan sonra kapatmamız güç olur. ).
- Ardından iç harcı için bir kaba tüm gereçleri koyup düzgünce yoğuralım.
- Hazır olan soğanları katmanlarından ayırıp zarlarını soyalım ve göz kararı yaklaşık ceviz büyüklüğünde harçtan koyalım (soğanın karnını dolduracak ölçüde olacak, bu halde ölçü vermem başınızı karıştırmasın benim kullandığım soğanların büyüklüğü yaklaşık portakal kadardı siz küçük uzunluk kullanırsanız diye açıklıyorum. ☺️).
- Ardından tepsi güveç yahut fırın tepsisine dizelim.
- Salçalı karışımını yapıp hepsinin üzerinde gezdirerek dökelim.
- Yanmaması için 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika denetimli olarak pişmeye bırakalım dolmamız hazır afiyet şifa olsun.
Fırında Enfes Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















