Havuçlu Tarçınlı Kek

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağından bir parmak fazla şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
  • 1 su bardağından iki parmak az ılık süt
  • 2 havuç (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ile şekeri homojen bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpalım, dilerseniz tel çırpıcı ile çırpabilirsiniz ancak biraz uzun sürebilir.
  2. İyice çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütümüzü ek edip bir daha çırpıyoruz (1-2 dakika kadar kâfi olur).
  3. Ardından unumuzu kabarta tozunu ve vanilini eleyerek koyup çırpmadan üzerine ceviz ,havuç ve tarçını ekleyip çırpıyoruz.
  4. Tüm materyaller birbirine karışmış bir kek hamuru kıvamı aldığında 170 derece evvelce ısıtılmış fırına orta ara kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
  5. Kekimiz piştikten sonra soğumasını bekleyip aykırı çevirip çıkartabilirsiniz hatta evvelce kek kalıbını katı yağ ile eşit bir biçimde güzelce yağlarsanız çok rahat çıkartabilirsiniz şimdiden afiyet olsun 🤍!.

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Sütünü Arttıran Ekmek Üstü Kahvaltı
Kolay Garnitürlü Pilav
Salçalı Şehriye Çorbası
Patatesli Pastane Açması
Çiçek Poğaça (Videolu)
Zencefilli Sonbahar Keki (Videolu)
Hdabla | © 2025 |