Havuçlu Tarçınlı Kek
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından bir parmak fazla şeker
- 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
- 1 su bardağından iki parmak az ılık süt
- 2 havuç (rendelenmiş)
- 1 su bardağı ceviz
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şekeri homojen bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpalım, dilerseniz tel çırpıcı ile çırpabilirsiniz ancak biraz uzun sürebilir.
- İyice çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütümüzü ek edip bir daha çırpıyoruz (1-2 dakika kadar kâfi olur).
- Ardından unumuzu kabarta tozunu ve vanilini eleyerek koyup çırpmadan üzerine ceviz ,havuç ve tarçını ekleyip çırpıyoruz.
- Tüm materyaller birbirine karışmış bir kek hamuru kıvamı aldığında 170 derece evvelce ısıtılmış fırına orta ara kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra soğumasını bekleyip aykırı çevirip çıkartabilirsiniz hatta evvelce kek kalıbını katı yağ ile eşit bir biçimde güzelce yağlarsanız çok rahat çıkartabilirsiniz şimdiden afiyet olsun 🤍!.
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







