Semizotu Yemeği

Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak küçük
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Üzeri için 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Semizotu yemeği için öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağını alıp üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları ilave edip ocağı açalım.
  2. 1-2 dakika soğanları kavuralım salça ve karabiberini ek edelim.
  3. Daha sonra güzelce yıkayıp doğradığımız semizotlarına ek edip orta ateşte 2-3 dakika karıştırarak soteleyelim.
  4. Bulguru ve tuzunu ek edip karıştıralım 2 su bardağı sıcak su ek edip tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  5. Bir kaseye aldığımız yoğurdun içine bir diş sarımsağı ezelim tuz eği yapıp karıştıralım bu kademede sarımsak sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz.
  6. İlk sıcağı çıkan yemeğimizi tabağa alalım ve üzerine yoğurt sosu ek edip servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salata
Burçak Kurabi
Ferahlatıcı Antioksidan Salatası
Bala Baiana Tatlısı
Velibah (Patatesli Bazlama)
Nişastalı Poğaça
Hdabla | © 2025 |