Artan Balıktan Balık Çorbası (Videolu)

Artan Balıktan Balık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram ayıklanmış levrek balığı (veya diğer bir balık)
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2-3 yemek kaşığı istiridye sosu
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Artan Balıktan Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patates, havuç ve soğanı minik küp doğrayın.
  2. Balığı didikleyin.
  3. Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın.
  4. Havuç ve soğanı atıp birlikte 2 dk kavurun.
  5. Patatesi ekleyip 2 dk daha kavurun.
  6. Defne yapraklarını, suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dk pişirin.
  7. İstiridye sosu ve balığı ekleyip güzelce pişmeye bırakın.
  8. Pişmeye yakın maydanoz ekleyin.

Afiyet olsun. 🤩.

Not:✅️suyu ekleme evresinde yarım adet portakal suyu sıkarsanız çok hoş bir lezzet veriyor.

✅️patatesleri bütün iken yıkayın, doğradıktan sonra yıkamayın zira bu biçimde çorbaya bağlayıcılık sağlıyor.

✅️istiridye sosunuz yok ise yerine pişmiş balıklarınızın derilerini, kılçığıyla birlikte suda kaynatın, süzün ve çorbada kullanın.

Artan Balıktan Balık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Yapımı Makarnası İle Lazanya
Nevzine Tatlısı (Çok Pratik)
Hamurunda Patates Olan Nefis Poğaça
Mercimek Köftesi
Limonlu Kek
Fırın Poşetinde Türlü Tarifi
Hdabla | © 2024 |