Salep

Salep Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım bardak şeker
  • Dolu dolu 1 tatlı kaşığı toz gerçek salep
  • Üzerine toz tarçın

Salep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben öncelikle jersey pastörize inek sütü aldım.
  2. Süt kaynamaya başlayınca 1 litresini farklı bir kaba aldım.
  3. Ayrı bir kaptada şeker ve sahlepi uygunca birbirine geçecek biçimde karıştırdım.
  4. Süt olan kaba, karışan şeker ve salep yavaş yavaş dökerek kaşıkla homojen olsun diye sütü karıştırdım.
  5. Topaklanma olmasın diye yavaş yavaş katın saleple toz şekeri süte.
  6. Daha sonra güzelce homejen bir formda 8-10 dk kadar kaynattım salebi. Çok hoş bir kıvam oldu. Tadı enfes oldu.
    Afiyet olsun.

Salep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Kıtır Ekmekli Taşımalık Kavanoz Tarifi
Yoğurtlu Garnitür
Perişan Kurabiye
Kedi Dili Pasta
Havuçlu, Patatesli Brokoli Salatası
Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet