Salep

Salep Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- Yarım bardak şeker
- Dolu dolu 1 tatlı kaşığı toz gerçek salep
- Üzerine toz tarçın
Salep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben öncelikle jersey pastörize inek sütü aldım.
- Süt kaynamaya başlayınca 1 litresini farklı bir kaba aldım.
- Ayrı bir kaptada şeker ve sahlepi uygunca birbirine geçecek biçimde karıştırdım.
- Süt olan kaba, karışan şeker ve salep yavaş yavaş dökerek kaşıkla homojen olsun diye sütü karıştırdım.
- Topaklanma olmasın diye yavaş yavaş katın saleple toz şekeri süte.
- Daha sonra güzelce homejen bir formda 8-10 dk kadar kaynattım salebi. Çok hoş bir kıvam oldu. Tadı enfes oldu.
Afiyet olsun.
Salep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

