Borcamda Cheseecake

Borcamda Cheseecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5-3paket burçak bisküvi
  • 200 gram tereyağı

Krema kısmı ;

  • 600 gram labne
  • 4 adet yumurta
  • 2 kutu krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • Limon kabuğu rendesi

Limon sos;

  • 2-2.5 limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • Limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı nişasta

Borcamda Cheseecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri güzelce rondodan geçirelim o sırada tereyağını eritelim ve bisküvi ile karıştırıp borcama döküp eşit biçimde yayalım.
  2. Daha sonra buzdolabında krema hazırlanana kadar bekletelim.
  3. Krema için;Önce labne, krema, toz şekeri çırpalım.
  4. Daha sonra un, nişasta,limon kabuğu rendesini de ekleyelim çırpalım ve en son yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım.
  5. Dolapta bekleyen bisküvi tabınına dökelim eşit halde yayalım ve evvelce ısıtılmış fırında 160° – 35-40 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  6. Pişirirken altına da bir tepsi içine su koyarak pişirelim.
  7. Çıkardığımız tepsi beklerken sosumuzu hazırlayalım.
  8. Sos için; bütün gereçleri ekleyelim yoğunlaşınca altını kapatıp kekimizin üzerine dökelim.
  9. Sıcaklığı çıkınca buzdolabına kaldırabilirisiniz.
  10. Süslemeyi servis yapılacağı vakit hazırlarsanız daha düzgün olur.

Afiyet olsun.

Borcamda Cheseecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:İrmik Kesmesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tüm Kurabiyeleri Unutturacak Kakaolu Balayı Kurabiyesi
Karalahana Dible
Ekmek Köftesi (Kahvaltıların Vazgeçilmezi)
Girit Usulü Bezelye
Pratik Peynirli Börek
Pratik Mantı
Hdabla | © 2025 |