Pazı Mıhlama (Yöresel)
Pazı Mıhlama (Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 bağ pazı
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yaş nane ( yoksa kuru nane)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet yumurta
Pazı Mıhlama (Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pazıları yıkayıp, ayıklayıp, ne ince ne kalın olmayacak halde doğrayınız.
- Doğranmış pazıları bol suda yıkanır. Süzülmesi için bir kenara bırakılır.
- Ayrı bir tencerede tereyağını ve sıvı yağ alıp erimesi için bekleriz.
- Eriyen yağın içine soğanları ince olacak halde jülyen biçimde doğrayınız. Sarımsakları incecik doğranır.
- Doğranmış soğanları ve sarımsakları kavrulmaya bırakılır.
- Kavrulan soğanların ve sarımsakları üstüne doğradığımız pazıları ve yaş naneleri yoksa kuru nane ek edip yumuşayana kadar pişiriniz.
- Yumuşayan pazıların üstüne göz göz çukurlar açıp yumurtaları içlerine kırınız.
- Bu halde kısık ateşte yumurta pişirene kadar pişirilir. Üzerine son olarak pul biber serpilir. Biraz dinlendikten sonra servis yapılır.
Pazı Mıhlama (Yöresel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









