Beyti Kebabı
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 400 gram yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 3 diş sarımsak
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için sos;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domates rendesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzerine;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı bile toz pul biber
Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan, biber ve sarımsağı blenderdan geçiriyoruz. Yoğurma kabına alıp içine öbür köfte materyallerini ekleyip yoğuruyoruz.
- Yufkayı açıyoruz yarısına salçalı karışımdan sürüyoruz d halinde katlıyoruz tekrar salçalı sos sürüyoruz. İçine uzunlamasına köfte harcından yayıp rulo formunda sarıyoruz.
- İki parmak büyüklüğünde kesimler kesip tepsiye diziyoruz. Üzerine kalan salçalı karışımdan sürüyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırında öteki bir tepside kapya biber ve domates közlüyoruz.
- Yoğurt ve sarımsağı karıştırıyoruz. Tereyağını kızdırıp toz pul biber ile karıştırıyoruz.
- Pişen beytileri servis tabağına dizip ortasına yoğurt koyuyoruz. Kenarına közlenmiş biber ve domates koyup üzerine tereyağı gezdiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️
Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














