Çiriş Otlu Gözleme

Çiriş Otlu Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane hazır yufka

İç materyali için

  • Yarım kilo çiriş
  • 1 büyükçe kuru soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Çiriş Otlu Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çirişin tabanındaki beyaz zar üzere olan kısmını soyup atın bol suda yıkayın doğrayın.
  2. Diğer tarafta 1 soğanı zeytinyağında kavurun, çirişi ekleyin ,4-5 dakika kavurun.
  3. Biberlerini, tuzunu atın karıştırın, biraz ılısın.
  4. Yufkayı tezgaha serin iki basını büküp orta yerine çirişi yayıp iki tarafını üst üste tekrar katlayıp kare hali verelim.
  5. Isıtılmış tavada orta ateşte altlı üstlü sık sık çevirerek pişirelim,iki tarafını güzelce tereyağla yağlayalım.
    ‼️Ben kilolarca alıp yıkayıp suyunu kurutup doğrayıp poşetleyip kış için buzluğa koyuyorum.

Çiriş Otlu Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Kurabiye (Tek Öğünlük)
Güveçte Patates Püreli Köfte
Cantık Pide
Kabak Çiçeği Dolması
Karabuğdaylı Pankek-2
Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk
Hdabla | © 2025 |