Mantarlı Menemen

Mantarlı Menemen Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 9-10 tane domates
  • Yarım tabak kültür mantarı
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mantarlı Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncellikle bütün sebzelerimizi doğruyoruz daha sonra soğan ve biberimizi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Kavrulan soğan ve biberin üzerine doğranmış mantarlarımızı döküyoruz mantarlar suyunu çekene kadar kavrulucak.
  3. Kavrulan mantarların üzerine doğranmış domateslerimizi ekliyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz tuz ve karabiberi de atmayı unutmayın.
  4. Son olarak yumurtalarımızı menemenin üzerine kırıyoruz ve yumurtalar hafif pişince altını kapatıyoruz 4-5 dk dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Mantarlı Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftali Tatlısı
Soğuk Baklava
Pratik Klasik Kakaolu Kek Tarifi
Zeytinyağlı Biber Dolması
Zeytinyağlı Pancar
Harire Tatlısı (Mardin)
Hdabla | © 2025 |