Venedik Poğaça

Venedik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram kadar tereyağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kadar mahlep
  • 1 yemek kaşığı kadar sirke
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • Aldığı kadar un (ele yapışmaz hamur kıvamı )

İçi için;

  • Van otlu peyniri (siz hangi peyniri tercih edersiniz onu kullanın)

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

Venedik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, tereyağı, ılık süt ,maya, toz şeker, tuz, mahlep ve sirkeyi yoğurma kabına alın karıştırın.
  2. Ardından unu yava yavaş ek edin.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve üzerine streç sinema çekerek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Mayanlandıktan sonra içine rendelenmiş havucu ve ince kıyılmış dereotunu ek edin. Yoğurun tekrar.
  5. Küçük kesimler koparıp içine peynir ekleyin ve kapatın.
  6. Tüm hamuru bu biçimde bitirin.
  7. Üzerine yumurta sarısını sürüp 10 dakika mayalanması için tekrar bekletin.
  8. Daha evvel ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Afiyet olsun ☺️.

Venedik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kokanta Usulü Karalahana Turşusu
Cantık Pide (Meşhur Bursa Pidesi)
Lezzetli Peynir Topları
Yumurtalı Pişi (Çok Pratik, Yağ Çekmez Uğraştırmaz)
Pide Tarifi
Limonlu Cheesecake
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet