Venedik Poğaça

Venedik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 100 gram kadar tereyağı
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı kadar mahlep
- 1 yemek kaşığı kadar sirke
- 1 adet havuç
- Yarım demet dereotu
- Aldığı kadar un (ele yapışmaz hamur kıvamı )
İçi için;
- Van otlu peyniri (siz hangi peyniri tercih edersiniz onu kullanın)
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Venedik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, tereyağı, ılık süt ,maya, toz şeker, tuz, mahlep ve sirkeyi yoğurma kabına alın karıştırın.
- Ardından unu yava yavaş ek edin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve üzerine streç sinema çekerek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayanlandıktan sonra içine rendelenmiş havucu ve ince kıyılmış dereotunu ek edin. Yoğurun tekrar.
- Küçük kesimler koparıp içine peynir ekleyin ve kapatın.
- Tüm hamuru bu biçimde bitirin.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp 10 dakika mayalanması için tekrar bekletin.
- Daha evvel ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Afiyet olsun ☺️.
Venedik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
