Tereyağlı Ve Tarçınlı Kurabiye (Çocukların Bayıldığı Kurabiye)

Tereyağlı Ve Tarçınlı Kurabiye (Çocukların Bayıldığı Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta (buğday mısır farketmez)
  • 2,5 çay bardağı un (kontrollü ekleyin sert olmasın)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Süslemek için;

  • Renkli glazürler

Tereyağlı Ve Tarçınlı Kurabiye (Çocukların Bayıldığı Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçler bir kapta yoğurulur kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur olsun.
  2. Dileğiniz tada nazaran modüllere bölebilir, sizler de istediğiniz diğer gereçler varsa ekleyebilirsiniz. (tarçınlı da çok yakışıyor).
  3. İster hamur kalıpları ile ister elde yuvarlayarak form verebilirsiniz.
  4. Fırın tepsisine dizdikten sonra evvelce ısıtılmış 180 c fırında yaklaşık 15-20 dk pişirilir.
  5. Soğumadan tepsiden oynatmayın soğuyunca ağzı kapalı bir kapta uzun müddet koruma edebilirsiniz. (sağlık açısından bilmiyorum ancak 1 hafta kadar tazeliğini koruyor).

Tereyağlı Ve Tarçınlı Kurabiye (Çocukların Bayıldığı Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütsüz Yoğurtsuz Mis Gibi Karaköy Poğaça
Birecik Usulü Saca Basma
Dünyanın En Pratik Mantısı
Ekmek Banmalık Acılı Ezme
Patatesli Kekikli Maydanozlu Krep
Risottodan Daha Lezzetli Tavuklu, Mantarlı, Kimyonlu Pirinç Pilavı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |