Antep Fıstığı Kremalı Kurabiye
Antep Fıstığı Kremalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250gr teremyağ
- 2 çay bardağı pudra şeker
- 2 çay bardağı toz fıstık
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 su bardağı un
- Antep fıstığı kreması
- Pudra şekeri
Antep Fıstığı Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçleri bir kaba alıp toparlayıncaya kadar yoğuruyoruz.
- Hamuru iki yağlı kağıt ortası açıp bir kalıp yahut çaybardağı yardımı ile kesiyoruz.
- 160 derece evvelden ısıtılmış fırında 10-12 dk hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarttığımız kurabiye soğuyunca ortasına antepfıstığı kreması sıkıyoruz ve başka bir kesim kurabiye ile kapatıyoruz.
- Üzerinde pudra şekeri ile karıştırdığımız toz fıstıktan serpip servis ediyoruz.
- Toplamda 26-27 adet kurabiye çıkıyor bu ölçülerle.
Antep Fıstığı Kremalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















