Antep Fıstığı Kremalı Kurabiye

Antep Fıstığı Kremalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250gr teremyağ
  • 2 çay bardağı pudra şeker
  • 2 çay bardağı toz fıstık
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 3 su bardağı un
  • Antep fıstığı kreması
  • Pudra şekeri

Antep Fıstığı Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçleri bir kaba alıp toparlayıncaya kadar yoğuruyoruz.
  2. Hamuru iki yağlı kağıt ortası açıp bir kalıp yahut çaybardağı yardımı ile kesiyoruz.
  3. 160 derece evvelden ısıtılmış fırında 10-12 dk hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkarttığımız kurabiye soğuyunca ortasına antepfıstığı kreması sıkıyoruz ve başka bir kesim kurabiye ile kapatıyoruz.
  5. Üzerinde pudra şekeri ile karıştırdığımız toz fıstıktan serpip servis ediyoruz.
  6. Toplamda 26-27 adet kurabiye çıkıyor bu ölçülerle.

Antep Fıstığı Kremalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Malzemeli Tahin Helvası
Yoğurt Soslu Vişneli Pancar
Soğanlı Yumurta (Videolu)
Ayva Reçeli
Nefis Çiğ Köfte
Muhallebili Tart Kek
Hdabla | © 2025 |