Mahluta Çorbası
Mahluta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Kimyon
- Nar ekşisi (az göz kararı ekşiliği size kalmış)
Mahluta Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimeğimi bulguru ve pirinçi yıkayıp tencereye koyalım ,üstüne soğanı küçük küp doğrayalım, 3 diş sarımsağıda doğrayalım ,havucu rendeleyelim ve su koyup pişinceye kadar kaynatalım.
- Çorbamız ocakta kaynarken terbiyesi için 1 adet yumurta sarısını ve yoğurdu bir kasede karıştıralım.
- Pişen çorbanın suyundan alıp terbiyeye koyalım terbiye ılınsınki kesilmesin. Çorbamızı blenderden çok az çekelim az taneli kalsın.
- Sonra ocağa alıp çorbayı karıştırarak yavaş yavaş terbiyeyi koyalım ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan çorbamıza tuzunu koyalım.
- Bir tavada yağı kızdıralım salçayı kavuralım.
- Karabiberini pul biberini kimyonunu nanesini nar ekşisini koyalım az karıştırıp çorbaya dökelim. Afiyet olsun 🥰.
Mahluta Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





