Kadayıf Tatlısı
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tel kadayıf
- 1 su bardağı tereyağı
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
Üzeri için:
- Fındık
Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip kadayıfın üzerine dökün ve yeterlice harmanlayın.
- Kadayıfı kalıba düzgünce yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Şerbeti için: bir tencereye 2 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı suyu alın, kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca yarım limonun suyunu ekleyin.
- Kısık ateşte 15 dakika kaynatıp ocaktan alın.
- Şerbetin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra (ılık hale geldiğinde), fırından çıkan soğumuş kadayıfın üzerine dökün.
- Tatlının üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve üzerini fındıkla süsleyin. Afiyet olsun 😊.
Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






