Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası

Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 kısım çiçekli kereviz sapı
- 1 orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 1 küçük uzunluk rendelenmiş patates
- 1 küçük uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 litre sıcak su
Terbiyesi için:
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve kerevizi minik minik doğrayalım, patates ve havucu da rendeleyelim.
- Sırasıyla soğan, havuç, patates ve kereviz saplarını tencereye alarak kavuralım.
- Sebzeler biraz yumuşayınca suyunu ekleyip haşlayalım.
- Sebzeler pişerken biz de terbiyesini hazırlayalım.
- Yumurta sarısı, yoğurt ve unu topaklanmayacak halde çırpalım.
- Sebzeler piştikten sonra ocaktan alıp 5 dakika kadar birinci sıcağının çıkmasını sağlayalım ve terbiyeyi ekleyelim.
- Terbiyeyi ekledikten sonra ocağı en kısığa alıp, 3 diş ezilmiş sarımsak da ekleyerek daima karıştıralım ki kesilmesin.
- Kısık ateşte 5-6 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
- Ve çorbamız servise hazır, afiyet olsun.
Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




