Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası

Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 kısım çiçekli kereviz sapı
  • 1 orta uzunluk rendelenmiş havuç
  • 1 küçük uzunluk rendelenmiş patates
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 litre sıcak su

Terbiyesi için:

  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un

Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve kerevizi minik minik doğrayalım, patates ve havucu da rendeleyelim.
  2. Sırasıyla soğan, havuç, patates ve kereviz saplarını tencereye alarak kavuralım.
  3. Sebzeler biraz yumuşayınca suyunu ekleyip haşlayalım.
  4. Sebzeler pişerken biz de terbiyesini hazırlayalım.
  5. Yumurta sarısı, yoğurt ve unu topaklanmayacak halde çırpalım.
  6. Sebzeler piştikten sonra ocaktan alıp 5 dakika kadar birinci sıcağının çıkmasını sağlayalım ve terbiyeyi ekleyelim.
  7. Terbiyeyi ekledikten sonra ocağı en kısığa alıp, 3 diş ezilmiş sarımsak da ekleyerek daima karıştıralım ki kesilmesin.
  8. Kısık ateşte 5-6 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
  9. Ve çorbamız servise hazır, afiyet olsun.

Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sağlıklı Yulaflı Pankek Tarifi | Diyete Uygun Ve Lezzetli (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Erişte Salatası
Bisküvili Tiramisu
Petibörlü Toplar
Antakya Usulü Mücver (Öcce)
Tahinli Tepsi Sermesi
Cheeseburger Börek
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet