Enginar Dondurucuda Nasıl Saklanır
Enginar Dondurucuda Nasıl Saklanır Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet çanak enginar
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 limon suyu
Enginar Dondurucuda Nasıl Saklanır Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3- 4 lt. suyu geniş bir tencereye alalım kaynamaya başladıktan sonra kaya tuzu ve limon suyunu ekleyelim. Çanak enginarları 5-6dk. haşlayalım.
- Diğer tarafta geniş bir kaba 3-4 lt. kadar su ve buz küplerini alalım 5-6 dk. kadar haşlanan enginarları hazırladığımız buzlu suda 5-10dk. Bekletip şoklayalım.
- Süre sonunda enginarları sudan çıkaralım kâğıt havlu yardımıyla güzelce kurulayalım büsbütün kuruladıktan sonra uygunca soğuması için bir saat kadar bekletelim.
- Enginarları kişi sayısına nazaran buzdolabı poşetlerine koyalım pipet yardımıyla havasını alalım poşetlerin ağzını sıkıca bağlayalım. Kilitli poşette olur lakin benim enginarlarım büyük olduğu için sığdıramadım🙂🙃.
- Difrize kaldıralım 12 aya kadar saklanabilir sağlıcakla yemelere🥰🥰🥰.
Enginar Dondurucuda Nasıl Saklanır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














