Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle
Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle Tanımı İçin Malzemeler
- Sıvıyağ
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı kadar kıyma
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kadar biber salçası
- 1 çay bardağı kadar tel şehriye
- 1 dolu tatlı kaşığı kuru nane
- 1 silme çay kaşığı kadar karabiber
- 9 su bardağı ılık su
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet kuru soğanımızı yemeklik doğruyoruz.
- Tencereye sıvı yağımızı alıp, doğradığımız kuru soğanları ve 4 yemek kaşığı dolusu çiğ kıymamızı alıp birlikte kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleştikten sonra bir buçuk yemek kaşığı domates salçası ve bir çay kaşığı biber salçası ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Ardından kuru nane, karabiber ekleyip, şehriyeleri de ekleyip kavuruyoruz.
- Son kademe ılık suyumuzu tencereye alarak bir buçuk tatlı kaşığı kadar tuz da ek ettikten sonra pişmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık 15 dakika kadar müddet içerisinde çorbamız hazırdır çok lezzetli oluyor çok da vitaminli tavsiye ederim.
Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







