Nohutlu Ekmek

Nohutlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Çörekotu, susam

Nohutlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak haşlanmış nohut rondodan geçirilir.
  2. Yumurta, kabartma tozu, zeytinyağı, kimyon, kekik eklenerek güzelce diğer bir kapta karıştırılır.
  3. Yağlanmış toprak kaplara dökülür. (ben 2 toprak kaba ayırdım hamuru isterseniz 4 kaba da ayırabilirisiniz).
  4. 180°c de 50 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

Nohutlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Reçeli
Doğal Ekmek
Mis Gibi Portakallı Tarçınlı Kek tarifi
Mayalanma Beklemeyen Şipşak Yapılan Pamuk Poğaça
Ara Öğün Sadece 75 Kalori! Fit Magnum Cracklar Yapıyoruz
Tart Pasta
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet