Tahinli Pide
Tahinli Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
- 1 çay kaşığı silme tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 3 su bardağı un
- Tahinli kısmı için 1 su bardağı tahin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı kadar su
Tahinli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp, karıştırın ve 2-3 dk bekleyin.
- Maya kabarınca unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve mayalanması için üzerini kapatın ve 2 katına çıkıncaya kadar bekletin.
- Bu ortada tahin ve şekeri uygun bir kaba alın karıştırın ve suyu azar azar ekleyerek akışkan bir kıvam alana kadar su eği yapın çok cıvık olmayacak.
- Mayalanan hamuru 6-7 bezeye bölün ve ortasını açın ve ortasına iki yemek kaşığı tahinli karışımdan koyun dilerseniz susam ve ceviz de serpebilirsiniz.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun 🤗💐.
Tahinli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















