Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya ( ben kullanmıyorum lakin siz kullanın mutlaka)

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket tereyağı
  • 1 muz püresi

İçi için;

  • 3 dilim muz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • Hindistan cevizi

Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kremasını hazırlayın. Tereyağı hariç bütün gereçleri bir tencereye alın. Kıvam alıncaya kadar daima karıştırınız.
  2. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatınız. Tereyağını ekleyip karıştırınız. Soğuması için buzdolabında bir saat bekletilir.
  3. Pandispanya için yumurta ve şekeri en az 5 dakika kadar, beyaz köpük üzere oluncaya kadar çırpınız.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Spatula yardımıyla üstünü düzeltiniz.
  5. 180 derecelik fırında denetimli bir halde 15-20 dakika kadar pişiriniz.
  6. Piştikten sonra rulo halinde sarıp bir bezle örtün ve soğumaya bırakınız.
  7. Pandispanyanın içine kremayı sürün. Uç kısmına muzları yerleştiriniz.
  8. Yağlı kağıttan ayırarak rulo formunda sarın. Kenarlarından kesip düzleştiriniz.
  9. Servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri ve hindistan cevizi serpiniz.

Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Osmaniye Bayram Kömbesi
Ayva Tatlısı (Damak Çatlatan Lezzet)
Balkan Sosu
Soya Soslu, Ballı Et Bonfile Sosu
Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |