Salçalı Mantı Çorbası
Salçalı Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı mantı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı sıcak su (1200 ml)
Salçalı Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı alalım.
- 1 adet doğranmış soğan kavurun ve salçayı ekleyip kavuralım.
- 2 diş sarımsağı ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- 5-6 su bardağı sıcak su, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 su bardağı hazır mantı ekleyip tuzunu atıp mantılar yumuşayana kadar pişirelim.
- 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Sıcak sıcak servis edelim. Şimdiden afiyet olsun. 🧡🌷
Salçalı Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















