Balon Pişi

Balon Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı şeker
  • 1 paket (10 gr) instant maya
  • Alabildiği kadar un

Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek çok katı olmayacak biçimde hamurumuzu yoğuralım.
  2. En az yarım saat mayalandırdıktan sonra tezgaha alalım, 2 eşit kesime bölelim.
  3. Hamuru istediğimiz kalınlıkta açalım ve bardak yardımıyla yuvarlak kesimler elde edelim.
  4. Kızgın yağda gerili önlü kızartalım. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸

Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lor Peynirinden Krep/ekmek
5 Dakikada Şipşak Çiğköfte Garanti Tarif
Ispanak Kavurma (Haşlamadan)
Sütlaç
Tablacı Salatası
Antep Usulü Kerebiç
Hdabla | © 2025 |