Patates Köfte Dizmesi
Patates Köfte Dizmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk patates (patates büyüklüğüne nazaran artırıp azaltılabilir)
- 1 adet patlıcan
- 1 adet soğan
Köftesi için;
- 600 gram orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Bir tutam maydanoz
- Yeterince tuz
Sosu için;
- 2 su bardağı sıcak su
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran belirleyin)
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Domates rendesi
Üzeri için;
- Domates, arpacık soğan (yeşil biberde kullanılabilir)
Patates Köfte Dizmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köftemizi hazırlayalım. Soğanımızı ve sarımsakları rendeliyorum. Kıymayı ekliyorum.
- Ardından çekilmiş ekmek ya da galeta ununu ekliyorum. Baharatları ve maydanozu da ekliyorum.
- 1 çay bardağı suyumuzu yavaş yavaş köftemize ekleyerek, güzelce köftemizi yoğurmaya başlıyorum.
- Köftemizi hoş yoğurduktan sonra, yuvarlak köfteler yapalım.
- Daha sonra, patateslerimizi köfte sayısına yakın bir sayıda yuvarlak formda doğruyorum.
- İnce olmasın, kalına yakın olsun. Borcama bir patlıcan patates et soğan olacak formda diziyorum.
- Üzerini domates ve biberle süslüyorum.
- Son olarak, salçalı sosu hazırlıyorum.
- Biber salçası, toz biber, yağ ve tuzu, kaynara yakın su ile karıştırıyorum.
- Bu sosu, üzerine gezdiriyorum ve fırında yaklaşık 30 dk kadar pişiriyorum.
Patates Köfte Dizmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















