Patates Köfte Dizmesi

Patates Köfte Dizmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük uzunluk patates (patates büyüklüğüne nazaran artırıp azaltılabilir)
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet soğan

Köftesi için;

  • 600 gram orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir tutam maydanoz
  • Yeterince tuz

Sosu için;

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran belirleyin)
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Domates rendesi

Üzeri için;

  • Domates, arpacık soğan (yeşil biberde kullanılabilir)

Patates Köfte Dizmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köftemizi hazırlayalım. Soğanımızı ve sarımsakları rendeliyorum. Kıymayı ekliyorum.
  2. Ardından çekilmiş ekmek ya da galeta ununu ekliyorum. Baharatları ve maydanozu da ekliyorum.
  3. 1 çay bardağı suyumuzu yavaş yavaş köftemize ekleyerek, güzelce köftemizi yoğurmaya başlıyorum.
  4. Köftemizi hoş yoğurduktan sonra, yuvarlak köfteler yapalım.
  5. Daha sonra, patateslerimizi köfte sayısına yakın bir sayıda yuvarlak formda doğruyorum.
  6. İnce olmasın, kalına yakın olsun. Borcama bir patlıcan patates et soğan olacak formda diziyorum.
  7. Üzerini domates ve biberle süslüyorum.
  8. Son olarak, salçalı sosu hazırlıyorum.
  9. Biber salçası, toz biber, yağ ve tuzu, kaynara yakın su ile karıştırıyorum.
  10. Bu sosu, üzerine gezdiriyorum ve fırında yaklaşık 30 dk kadar pişiriyorum.

Patates Köfte Dizmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzüm Reçeli
Kandil Simidi (25adet)
Fırında Baget Kanat Tavuk
Antep Fıstıklı Tahinli İrmik Helva
Pankek Ve Çilek Sosu
Taze Yeşil Fasülye Tarifi
Hdabla | © 2025 |