Antep Fıstıklı Ve Karidesli Spagetti

Antep Fıstıklı Ve Karidesli Spagetti Tanımı İçin Malzemeler

Antep fıstığı pesto için:

  • 200 gram fıstık
  • 1 diş sarımsak
  • 5 adet fesleğen yaprağı
  • 5 gram tuz
  • 5 gram karabiber
  • 15 ml zeytinyağı
  • 15 ml su
  • 20 gram parmesan peyniri

Makarna için:

  • 200 gram spagetti
  • 500 ml pişirme suyu

Karides için:

  • 3 adet kırmızı karides
  • 20 ml sıvı yağ
  • 5 gram tuz
  • 5 gram karabiber

Antep Fıstıklı Ve Karidesli Spagetti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Antep fıstığı pesto için: antep fıstığı, sarımsak, fesleğen, tuz, biber, zeytin yağı, su, parmesanı pürüzsüz bir pesto elde edene kadar ezin. Kenara alın.
  2. Makarna için, bol tuzlu suda spagetti al dente haşlayın. Yaklaşık sekiz dakika pişirin sonra süzüp kenara alın.
  3. Biraz makarnadan pişirme suyu ayırın.
  4. Tavaya makarna için 2 yemek kaşığı fıstık pesto ve bir kap su ile kremaya karıştırın.
  5. Karides hazırlama: karidesten başları çıkarın, kabuklarla harmanlayın, krema yapmak için 20ml sıvı yağı, tuz ve biber ekleyin.
  6. İyice pürüzsüz olana kadar blender yardımıyla uygunca ezin. Akabinde süzgeç yardımıyla süzün. Süzülen karşımı güzelce kaynatıp kenara alın.
  7. Karides ile tartar hazırlayın karidesleri ince ince doğrayın, yalnızca yağ ve tuz ile baharatlandırın.
  8. Pişen makarnayı pesto ile kaynatıp tatlandırın.
  9. Sunum için evvel makarnayı akabinde karides suyunu ek edip kullanabilirsiniz.

Antep Fıstıklı Ve Karidesli Spagetti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Etli Patlıcan
Hilorik Ekşili Köfte (Diyarbakır’a Özgü)
Bisküvili Pasta
Soslu Dana Eti
Portakallı Kurabiye
Yulaf Bar (Meyveli)
Hdabla | © 2025 |