Düdüklüde Pratik Lezzetli Et Kavurma

Düdüklüde Pratik Lezzetli Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg az yağlı dana kuşbaşı
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kara biber
  • Yaklaşık 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

Düdüklüde Pratik Lezzetli Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti evvel biraz orta ateşte soteledim yaklaşık 5 dakika kadar. Daha sonra göz kararı olarak lakin yaklaşık 3 yemek kaşığı tereyağı ekledim. Lütfen bu etapta damak zevkinizi ön plana alınız.
  2. Biraz daha yağ ile bir arada soteleme yaptıktan sonra 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve yarım tatlı kaşığı karabiber ekledim. Tuzunu ekledim.
  3. Toplamda tüm soteleme süreci 20 dakika olacak formda soteledim. Etimin ölçüsüne nazaran bir soğanı orta büyüklükte soydum ve etimin tam ortasına oturttum. Soğanı doğramadım tadı da burda esasen 🥰.
  4. 1 çay bardağı kadar da sıcak su ekledim. Bu ortada arkadaşlar eti sotelerken lütfen suyunu büsbütün çektirmeyin eti buna nazaran soteleyelim.
  5. Daha sonra düdüklümün kapağını kapattım. Air cooker için basınçlı pişirme dana eti modunda pişirdim. Olağan düdüklü içimde kısık ateşte yarım saat pişirmeniz kâfi olacaktır. Lokum üzere oluyor. Şimdiden afiyet olsun 🥰❤️.

Düdüklüde Pratik Lezzetli Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekmek Kadayıfı (Videolu)
Buzluk Böreği
Yalancı Su Böreği
Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı
Fasulye Turşusundan Kavurma
Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |