Düdüklüde Pratik Lezzetli Et Kavurma
Düdüklüde Pratik Lezzetli Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg az yağlı dana kuşbaşı
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı kara biber
- Yaklaşık 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı su
- Tuz
Düdüklüde Pratik Lezzetli Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti evvel biraz orta ateşte soteledim yaklaşık 5 dakika kadar. Daha sonra göz kararı olarak lakin yaklaşık 3 yemek kaşığı tereyağı ekledim. Lütfen bu etapta damak zevkinizi ön plana alınız.
- Biraz daha yağ ile bir arada soteleme yaptıktan sonra 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve yarım tatlı kaşığı karabiber ekledim. Tuzunu ekledim.
- Toplamda tüm soteleme süreci 20 dakika olacak formda soteledim. Etimin ölçüsüne nazaran bir soğanı orta büyüklükte soydum ve etimin tam ortasına oturttum. Soğanı doğramadım tadı da burda esasen 🥰.
- 1 çay bardağı kadar da sıcak su ekledim. Bu ortada arkadaşlar eti sotelerken lütfen suyunu büsbütün çektirmeyin eti buna nazaran soteleyelim.
- Daha sonra düdüklümün kapağını kapattım. Air cooker için basınçlı pişirme dana eti modunda pişirdim. Olağan düdüklü içimde kısık ateşte yarım saat pişirmeniz kâfi olacaktır. Lokum üzere oluyor. Şimdiden afiyet olsun 🥰❤️.
Düdüklüde Pratik Lezzetli Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






