Açma (25 Adet)

Açma (25 Adet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3-4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 10 su bardağından biraz fazla un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Açma (25 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve su ılık olacak halde yoğurma kabına eklenir, üzerine toz şeker ve instant maya ek edilir. Maya aktifleştiğinde öteki tüm sıvı materyaller ek edilip en son un ve tuz ek edilip, yoğurulur.
  2. Ele yapışan bir hamur olmalı. Hazırlanan hamur mayanın etkinleşmesi için bekletilir(yaklaşık 40dk).
  3. Mayalanan hamur tekrar yoğurulup 25 bezeye ayrılır. Her beze tabak büyüklüğünde el ile bastırarak açılır üzerine tereyağ yahut zeytin ezmesi sürüp katlanıp hal verilir.
  4. Tepsi mayası için yaklaşık 10 dakika bekleyip üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ile süsleyip, evvelce ısıtılmış fırına göndeririz. 180 derece üzeri ve altı kızarana kadar pişiririz.

Açma (25 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı
Fırında Sütlaç
Alman Turşusu
Kuru Dolma
Doğal Ekmek
Enfes Lazanya Tarifi
Hdabla | © 2025 |