Mantar Ve Soğan Mezesi

Mantar Ve Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram mor soğan yarım ay doğranmış
  • 50 gram kuru soğan yarım ay doğranmış
  • 50 gram kapya biber yarım ay doğranmış
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 400 gram sap kısımları alınmış mantar yarım ay doğranmış
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 100 gram olağan yoğurt
  • 50 gram labne
  • 40 gram mayonez
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 7-8 kol dereotu ince kıyılmış
  • 7-8 kısım maydanoz ince kıyılmış
  • 5 gram tuz

Üzerine süslemeye;

  • Ceviz (kırılmış ve kelebek)
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber

Mantar Ve Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 200 gram mor soğan yarım ay doğranmış 50 gram kuru soğan yarım ay doğranmış yarım çay bardağı zeytinyağı ile diriliği gidene kadar kavrulur ve tavadan alınır.
  2. 400 gram sap kısımları alınmış mantar yarım ay doğranarak 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile suyunu çekene dek kavrulur.
  3. 250 gram süzme yoğurt 100 gram olağan yoğurt, 50 gram labne, 40 gram mayonez, 1 çay kaşığı kuru fesleğen, 7-8 kısım dereotu, ince kıyılmış, 7-8 kısım maydanoz ince kıyılmış, 5 gram tuz bir kasede yeterlice karıştırılır.
  4. Üzerine kavrulan soğan ve mantarlar eklenir karıştırılır.
  5. Servis tabağına alınır. Üzeri istenildiği üzere süslenebilir. Ben cevizleri kırıp zeytinyağında biraz toz biber ile çevirdim ve ortasına döktüm. Afiyetle ve sevgiyle kalın.

Mantar Ve Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabaklı Muhallebi (8+ Ay)
Pişmaniye Kurabiye
Sebzeli Poğaça
Armutlu Havuçlu Yoğurt Püresi
Bebeklere Balkabağı Çorbası
Nişastalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |