Etsiz Çiğköfte

Etsiz Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 çay bardağı esmer çiğköftelik bulgur
  • 10 çay bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı salça (hangisini isterseniz domates de olur biber de olur)
  • 3 yemek kaşığı isot
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı köri
  • 3 çay bardağı zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Limon

Etsiz Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kaba aldığımız bulguru sıcak su ile ıslatıp çabucak ağzını kapatıyoruz.
  2. Bulguru dinlenirken öbür materyalleri hazırlıyoruz ben soğanı ve sarımsağı el rondosunda çekiyorum siz ince ince doğrayabilirsiniz.
  3. Baharatları bir tabağa alıp karıştırıyoruz. Salçamızı hazırlıyoruz.
  4. Bulgurun içine birinci olarak soğan ve sarımsağı ekleyerek yaklaşık 5 dakika yoğuruyoruz.
  5. Daha sonra salça ek ederek yoğurma sürecine devam ediyoruz.
  6. Salça da düzgünce karıştıktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz. 5 dakika kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
  7. Daha sonra zeytinyağı, limon ve nar ekşisini ekleyerek 5 10 dakika kadar yoğuruyoruz.
  8. Ben ek tuz atmıyorum baharatlardan geleni yetiyor çok tuz sevmediğim için siz ek tuz ekleyebilirsiniz. Çiğköftemiz yemeye hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun:).

Etsiz Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Ispanaklı Pankek
Altın Renkte Pastane Şekerparesi
Borcamda Tavuk Kebap
Şekersiz Reyhan İçeceği
Üç Renkli Patates Salatası (Videolu)
Patatesli Poğaça (Hep Yapmak İsteyeceksiniz)
Hdabla | © 2025 |