Meyveli Bisküvili Pasta
Meyveli Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt (800ml)
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 kutu labne peyniri (200gr)
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı süt (krem şanti için)
- 2 paket petibör
- 1 kase çilek (taze olarak kullandım mevsime nazaran donmuş da kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
- 1 kutu krema
- 180 gram çikolata
Meyveli Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, nişasta, un, şekeri ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Daha sonra vanilin ve tereyağ ekleyerek tekrar karıştıralım. Kıvamı hoş bir hala gelene kadar. Üzerine poşet ile kapatıp büsbütün soğumaya bırakalım.
- Kremşantiyi süt ile hazırladıktan sonra labne ve krem şantiyi soğuttuğumuz kremaya ekliyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Meyveli kısım; 1 tabak çileği tencereye alıp üzerine 3 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyip eze eze pişirelim. Kaynayınca 1 kaşığı nişastayı suda açıp yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım 1-2 piştikten sonra büsbütün soğutalım.
- Büyük bir servis tabağına yahut kelepçeli büyük kalıbınız var ise ona sütte ıslattığımız bisküvileri dizelim üzerine krema meyveli sos biçiminde 3 kat yapabilirsiniz.
- Ganaj; kremayı sos tavasına koyup, çikolatayı ekleyip, karıştırın çikolata eriyip, kıvam alana kadar.
- Hazırladığımız pastamız üzerine ganajı döküp istediğiniz formda süsleme ve dilimleme yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Meyveli Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







