Meyveli Bisküvili Pasta

Meyveli Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt (800ml)
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 kutu labne peyniri (200gr)
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt (krem şanti için)
  • 2 paket petibör
  • 1 kase çilek (taze olarak kullandım mevsime nazaran donmuş da kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için;

  • 1 kutu krema
  • 180 gram çikolata

Meyveli Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, nişasta, un, şekeri ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  2. Daha sonra vanilin ve tereyağ ekleyerek tekrar karıştıralım. Kıvamı hoş bir hala gelene kadar. Üzerine poşet ile kapatıp büsbütün soğumaya bırakalım.
  3. Kremşantiyi süt ile hazırladıktan sonra labne ve krem şantiyi soğuttuğumuz kremaya ekliyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  4. Meyveli kısım; 1 tabak çileği tencereye alıp üzerine 3 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyip eze eze pişirelim. Kaynayınca 1 kaşığı nişastayı suda açıp yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım 1-2 piştikten sonra büsbütün soğutalım.
  5. Büyük bir servis tabağına yahut kelepçeli büyük kalıbınız var ise ona sütte ıslattığımız bisküvileri dizelim üzerine krema meyveli sos biçiminde 3 kat yapabilirsiniz.
  6. Ganaj; kremayı sos tavasına koyup, çikolatayı ekleyip, karıştırın çikolata eriyip, kıvam alana kadar.
  7. Hazırladığımız pastamız üzerine ganajı döküp istediğiniz formda süsleme ve dilimleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Meyveli Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Keçiboynuzu Unlu Pankek
Şeftalili Smoothie (Videolu)
Bardak Tatlısı
Kıymalı Pankek (1 Yaş İçin Yaptım)
Ispanak Yemeği
Öksürüğü Kesen Balgam Söktürücü Çay
Hdabla | © 2025 |