Bardak Tatlısı

Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker ( şekerli seviyor işeniz artırabilirsiniz )
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ceviz

Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, un, nişasta ve şeker ocağa alınıp karıştırılır. Kaynanaya başlayınca vanilya ve tereyağ eklenerek karıştırılıp altı kapatılır.
  2. Bardaklar soğuk sudan geçirilir. Muhallebi bardaklara koyularak fazla havası alınır. Daha sonra en az 2 aaat dolapta muhallebinin soğuması için beklenir.
  3. Dolaptan çıkan muhallebiler bir bıçak yardımı ile havası alınıp kenarlardan bardaklardan çıkarılır. İkiye bölünüp hindistan cevizi ve cevize bulanır. Üstü isteğe nazaran çikolata ile süslenip dolapta soğumaya devam edilir.

Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mıhlama
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Patatesli Börek
Erik Reçelinden Meyve Suyu
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi
Fırın Sütlaç
Et Haşlamam
Kumru
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet