Simit (Pastane Usulü)
Simit (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya ( toz maya )
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme )
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri ( tepeleme)
- 5,5 bardak un
Üzeri için;
- 1 su bardağı su
- Susam baharatı
- 2 çorba kaşığı pekmez
Simit (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel derin bir kaba sütü, suyu, sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Sonra içine instant maya, tuz ve pudra şekerini ekleyip tekrar karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu 15 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
- Ardından hamurları azar azar koparıp tezgahta un yardımı ile yuvarlayarak uzun şerit haline getirelim. İkinci bir modül koparıp tekrar birebir süreci yapalım.
- Sonra bu iki şeridi birbirine döndürerek daire yapalım.
- Üzeri için suyu ve pekmezi geniş bir derin tabakta karıştıralım. Oluşturduğumuz simitleri bu karışıma bandırıp susam baharatına bulayalım.
- Ardından yağlı kağıt üzerinde olan tepsimize (ben tepsiyi yağlamayı tercih ettim) yerleştirelim. Evvelden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında denetim ederek üzeri kızarana kadar 20 dk pişirelim. Afiyet olsun ♨️🍴
Simit (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















