Simit (Pastane Usulü)

Simit (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya ( toz maya )
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme )
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri ( tepeleme)
  • 5,5 bardak un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı su
  • Susam baharatı
  • 2 çorba kaşığı pekmez

Simit (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel derin bir kaba sütü, suyu, sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  2. Sonra içine instant maya, tuz ve pudra şekerini ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu 15 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Ardından hamurları azar azar koparıp tezgahta un yardımı ile yuvarlayarak uzun şerit haline getirelim. İkinci bir modül koparıp tekrar birebir süreci yapalım.
  5. Sonra bu iki şeridi birbirine döndürerek daire yapalım.
  6. Üzeri için suyu ve pekmezi geniş bir derin tabakta karıştıralım. Oluşturduğumuz simitleri bu karışıma bandırıp susam baharatına bulayalım.
  7. Ardından yağlı kağıt üzerinde olan tepsimize (ben tepsiyi yağlamayı tercih ettim) yerleştirelim. Evvelden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında denetim ederek üzeri kızarana kadar 20 dk pişirelim. Afiyet olsun ♨️🍴

Simit (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Un Kavurması
Muhteşem Çikolatalı Muffin Tarifim
Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi
Tartolet
Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı)
Sufle Bardak Tatlısı Tarifi
Hdabla | © 2025 |