Mayalı Börek

Mayalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 300 ml ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
İçi için;
- Lor peyniri
- Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı (katları yağlamak için)
Mayalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu ele yapılmayacak kıvamda yoğurup yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanma sürecinden sonra üç kesime bölüp, her bir kesimini açabildiğimiz kadar merdane yardımı ile açıyoruz.
- Elimizle yavaşça yağlayıp iç materyalini kenarlarına gelecek halde paylaştırıyoruz.
- İçine yanlışsız kol böreği üzere kıvırıyoruz.
- Her bir modüle tıpkı süreci yapıp üzerini tekrar yavaşça yağlayıp 10 dakika kadar tepsi mayası için bekletiyoruz.
- 180 derece sıcaklıkta üzeri kızarana kadar, ortalama 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Mayalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






