Mayalı Börek

Mayalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 300 ml ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

İçi için;

  • Lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı (katları yağlamak için)

Mayalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu ele yapılmayacak kıvamda yoğurup yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Mayalanma sürecinden sonra üç kesime bölüp, her bir kesimini açabildiğimiz kadar merdane yardımı ile açıyoruz.
  3. Elimizle yavaşça yağlayıp iç materyalini kenarlarına gelecek halde paylaştırıyoruz.
  4. İçine yanlışsız kol böreği üzere kıvırıyoruz.
  5. Her bir modüle tıpkı süreci yapıp üzerini tekrar yavaşça yağlayıp 10 dakika kadar tepsi mayası için bekletiyoruz.
  6. 180 derece sıcaklıkta üzeri kızarana kadar, ortalama 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Mayalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolia
Kedidilli Triliçe
Kolay Bardak Tatlısı Tarifi
Mantar Salatası
Kolay Pancarlı Turplu Karışık Salata Tarifi
Sağlıklı Glutensiz Simit
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet