Dereotlu, Tereyağlı Poğaça

Dereotlu, Tereyağlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 50 ml sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/4 (çeyrek) demet doğranmış dereotu
  • 3 su bardağı un

İçi için:

  • 150 gram lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı paprika
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı susam

Dereotlu, Tereyağlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; olan gereçleri büyük bir kaseye koyup, karıştırın. Hamur kıvamına gelince biraz yoğurun. 16 adet bezeye ayırın.
  2. İçi için; olan gereçleri bir kasede karıştırın. Elinize yaptığınız bezelerden alın ve daire formunda açıp, içini koyup istediğiniz formda kapatın.
  3. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Üzeri için olan materyalleri küçük bir kasede karıştırın. Poğaçaların üzerine sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk. pişirin yahut airfryer’da 160 derecede 20 dk. pişirin. Poğaçalar biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dereotlu, Tereyağlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ton Balıklı Makarna
Hamburger
Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun
Sebzeli Mücver
Muhteşem Islak Kek
Fındıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |