Pankek Tarifi

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker (isteğe nazaran az yada çok kullanabilirsiniz)
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı tepeleme un
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı ve toz şekeri çırpın kalan öteki gereçlerin hepsini de ek edip, düzgünce çırpın içinde topaklanma kalmasın
  2. Tavayı ocağa alın ve küçük bir kepçe yardımıyla hazırlamış olduğunuz harçtan tavaya küçük yuvarlaklar dökün.
  3. Pankekin evvel bir tarafını kızartın sonra çevirip, öteki tarafıda kızartın, pankekler bitene kadar kalan hamuruda birebir şekilde  kızartın.
  4. Sıcak sıcak servis yapın. Pankeki pudra şekeri, sürme çikolata, reçel yahut mermelatla yiyebilirsiniz Afiyet olsun

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Biber Dolması
İki Renkli Muhallebi
Şeftalili Yaz Keki
Fresh Ve Doyurucu Makarna Salatası
Püf Noktalarıyla Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf)
Trakya Tavuk Kapaması
Hdabla | © 2025 |